RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Європейський посол відповів на чутки про загрозу розколу ЄС і розповів про реальну ситуацію

Розкол ЄС може наступити лише в тому випадку, якщо його учасники з огляду на деякі протиріччя не зможуть прийти до компромісу і розділяться на два протиборчі табори.

Про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю виданню Realist.

За його словами, Європейський Союз з часом може опинитися перед загрозою розколу через появу двох таборів - країн з "старого ешелону" і тих, хто приєднався до ЄС в результаті масштабного розширення 2004 року. У якийсь момент вони можуть не прийти до компромісу через позицію деяких країн.

"У нас дуже різна історія, тому ясно, що у нас не з'являється негайно однакова позиція, коли мова йде про певні проблеми. Не можна просити чехів чи словаків про такий же підхід до Африки, як іспанців чи французів з очевидних причин. Тому необхідно обговорювати ці моменти і поступово формувати спільну позицію", - говорить він.

Мінгареллі наполягає на тому, що потрібно зробити все можливе, щоб конфронтації країн не відбулося, і всіма силами постаратися зберегти об'єднану Європу.

"Знову ж таки, ми працюємо над метою зберегти об'єднану Європу. І тому ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити відсутність двох таборів і те, що ці передбачувані два табори не стануть рухатися в протилежних напрямках. Ми повинні працювати, щоб забезпечити компроміс у всіх питаннях", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", Росія зацікавлена в збільшенні числа сирійських біженців в Європі, яке стало причиною політичної невизначеності в Європейському союзі і ймовірно може привести до його розпаду.