RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Смертельна стрілянина по дітях в США: нові дані про стрілка, опубліковано фото

15 лютого висунули звинувачення 19-річному Ніколасу Крузу, який влаштував стрілянину в американській школі в штаті Флорида 14 лютого, в результаті якої загинули 17 осіб і стільки ж поранено.

Про це пише AP.

Перед цим його кілька годин допитували представники державних і федеральних органів влади. Ця стрілянина стала однією з найкривавіших стрільб в школах США за останні п'ять років.

Ніколас Круз був узятий під варту без бою через годину після початку стрілянини в житловому районі на відстані близько милі від місця інциденту. При ньому було кілька магазинів боєприпасів. Після цього Круз був узятий під варту, його будуть тримати за гратами без права виходу під заставу.

Все почалося з того, що в середу вдень 14 лютого учні почули сигнал пожежної тривоги, який змусив їх покинути класні кімнати.

Саме тоді, за словами поліцейських, Круз в протигазі, обладнаному кількома димовими шашками і запасом боєприпасів, відкрив вогонь з власної рушниці AR-15.

На даний момент відомо, що Круз купив її зовсім легально близько року тому. Відзначимо, що закон в США дозволяє людям у віці від 18 років, купувати таку зброю.

У той же час, президент США Дональд Трамп зробив акцент на тому, що у підозрюваного були проблеми з психікою.

"Так багато ознак того, що Флоридський стрілок мав психічні розлади, його навіть вигнали зі школи за погану і нестабільну поведінку. Сусіди і однокласники знали, що у нього була велика проблема. Завжди треба інформувати владу про це", - написав Трамп в своєму Twitter .

Крім того, відомо, що мати Круза, Лінда Круз померла від пневмонії 1 листопада. Після того, як мати померла, він разом з рідним братом були залишені під опікою родичів.

Незабаром Ніколас Круз з дозволу родичів переїхав з родиною одного із своїх друзів на північний захід міста Бровард. Сім'я погодилася. Виявляється, нові домочадці стрілка знали, що у нього є AR-15. Щоразу вони змушували його залишати зброю в кабінеті під. замком. Але якимось чином хлопець роздобув ключ.

Як повідомляв "Апостроф", учень школи, де сталася стрілянина, опублікував фото, перебуваючи всередині будівлі школи під час смертельного інциденту.