RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про спробу росіян викупити останки знаменитого київського князя

Представники Росії намагалися викупити останки Великого князя київського Ярослава Мудрого за 2 млн дол.

Про це повідомила генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська, передає "Експрес-online".

"Я отримала письмове свідоцтво від людини, який брав участь у таких торгах у 2016-2017 роках. На зустрічі були представники Росії, а також священики храму Святої Трійці в Брукліні, де, як мені повідомили, та зберігаються мощі Ярослава Мудрого. Росіяни запропонували 2 мільйони доларів, однак, священикам ця сума здалася недостатньою. ", - сказала Куковальська.

За її словами, однією з причин провалу операції була і позиція України.

"Ще одна причина відмови — представники духовенства побоялися це зробити, оскільки в Департамент юстиції США з України надійшов лист щодо розшуку останків нашого князя. Проте впевнена, що росіяни не залишили цю ідею. Також мені відомо, що в Росії створена спеціальна група вчених, які досліджують всі матеріали щодо останків Ярослава Мудрого", - зазначила Неля Куковальська.

Як повідомляв "Апостроф", МЗС України і Росії влаштували перепалку після слів президента РФ про те, що дочка князя Ярослава Мудрого Анна була "руською".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ