RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Times назвала Росію країною-ізгоєм

Одна з головних британських газет Times назвала Росію "країною-ізгоєм", опублікувавши статтю c відповідним заголовком, після вчорашніх звинувачень Росії, озвучених в британському парламенті, в замаху на вбивство колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це повідомляє BBC.

Times пише, що хоча Росія вже більше 10 років безкарно порушує міжнародне право, все таки на цей раз світова спільнота повинна визнати, що в справі Скрипаля Кремль зайшов занадто далеко.

У Солсбері для атаки на Скрипаля в публічному місці була застосована надзвичайно небезпечна отрута, що виготовлявся в Росії.

Це дозволяє зробити висновок, що або держава, або якісь авантюристи, які отримали доступ до російських запасів, здійснили цей напад.

На думку видання, відповідь на цю атаку повинна бути негайною і гарантованою, а дії західних союзників - скоординовані і солідарні.

Термін "країна-ізгой" (rogue-state) застосовується в західній публіцистиці і науковій літературі для позначення держави, що представляє небезпеку для миру і безпеки.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей і президент Франції Емманюель Макрон домовилися про координацію дій у зв'язку з розслідуванням справи про замах на Скрипаля.