RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Дипломатам РФ загрожує висилка: Британія скликає термінове засідання Ради безпеки ООН через отруєння Скрипаля

Великобританія, ймовірно, збирається вислати з країни російських дипломатів, а також скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку із замахом на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Про висилку дипломатів повідомив канал "Sky News" з посиланням на свої джерела.

Висилка дипломатів буде частиною списку заходів, які вживатиме Лондон в зв'язку з замахом і звинуваченнями Кремля в його організації.

"Терміново: прем'єр-міністр заявить про висилку російських дипломатів з Великобританії. Не так багато, як в 1971 році, але, як мені сказали, "значну" кількість", - пише на своїй Twitter сторінці кореспондент каналу Алістер Банкелл.

У 1971 році з країни було вислано 105 радянських дипломатів за звинуваченнями в шпигунстві, що дозволяє судити про можливі масштаби.

При цьому ЗМІ припускають, що посол Росії Олександр Яковенко не буде висланий, оскільки Великобританія хоче зберегти можливість для діалогу з Росією.

Детальніше про отруєння Сергія Скрипаля в британському Солсбері і можливі наслідки цього акту для Росії читайте в матеріалі "Апострофа": Отруєння Скрипаля: Путін може згоріти в цьому процесі.