RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Буде стабільно погано: з'явився свіжий прогноз по відносинам між США та РФ після перестановок в оточенні Трампа

Після призначення на посаду держсекретаря США Майка Помпео відносини між Сполученими Штатами і Росією будуть знаходиться на поточному, досить невисокому рівні.

Про це пише російський журналіст Михайло Таратута у статті для видання Sobesednik.ru.

"Як призначення Помпео позначиться на відносинах з Росією? Думаю, ніяк не позначиться. Так вже у Трампа склалося, що багато в чому на цьому напрямку, всупереч Конституції США, тон задає не стільки президент, скільки конгрес, підтриманий пресою. Іншими словами, поки можна чекати тільки стабільно поганих відносин", - вважає журналіст.

Він зазначив, що у президента США Дональда Трампа склалися досить гарні стосунки з Майком Помпео за період його роботи на посаді глави ЦРУ.

"З Майком Помпео Трампу звичайно ж буде набагато комфортніше. Між ними за рік в ході щоденних брифінгів утворилася особлива хімія відносин. Помпео чуйно вловив особливості президента, не jud занурення в деталі, і, як кажуть, утискувати свої доповіді до абсолютного мінімуму, майстерно дозуючи ті повідомлення, про яких Трампу неприємно було б чути. За своїми поглядами Помпео і Трамп дуже схожі", - зазначив Михайло Таратута.

При цьому він вважає, що Помпео може певним чином пом'якшити свою жорстку риторику щодо Росії.

"Ну а там, де є відмінності, як, наприклад, у питанні більш жорсткої лінії з Росією, Помпео, треба думати, себе скоректує. З Помпео буде комфортніше і світовим політикам. Принаймні, вони не будуть плутатися в сигналах, що надходять з Вашингтону, – вони будуть твердо знати, що новий держсекретар говорить від імені президента, а не власного", - констатує російський журналіст.

Докладніше про призначення Майка Помпео главою Держдепартаменту США читайте в матеріалі "Апостроф": Гучна перестановка від Трампа: нічого хорошого для Росії не очікується

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ