RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Трамп хоче вивести війська з Сирії: з'явився тривожний прогноз для України

Прагнення президента США Дональда Трампа збільшити популярність у американських виборців-ізоляціоністів через виведення військ з Сирії може бути також небезпечним і для України.

Про це "Апострофу" розповів російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

За його словами, Трамп, на відміну від своїх радників і Пентагону, вважає що йти з Сирії потрібно прямо зараз.

"Така ідея буде досить популярною серед тих, хто голосував за Трампа. Їм, загалом, на сирійців наплювати, незалежно від того, що вони на голові носять, або ще якихось особливостей. Це американський ізоляціонізм, достатньо потужний в Америці рух. З тим же успіхом ізоляціоністи можуть сказати, що й на Україну наплювати. І Трамп дивиться на ізоляціоністів, адже в листопаді будуть вибори в Конгрес", - застерігає Фельгенгауер.

Також Фельгенгауер каже про те, що рішення вивести з Сирії американські війська є популістським, і в Вашингтоні не всі його підтримують.

"Не знаю, вийдуть США з Сирії або не вийдуть, але це такий популізм, тому що серед представників політичного базису Трампа це сприймуть позитивно. Це буде популярно: ми там розгромили ІДІЛ, ура, перемогли, йдемо звідти на фіг. Цілком можливе таке ж ставлення до України з боку цих людей. У тому числі й Трампа, якого теж насилу вмовили продовжувати допомагати Україні. Хоча у Вашингтоні багато людей, в яких зовсім інші точки зору", - підкреслює він.

На думку військового оглядача, виведення військ США з Сирії негативно позначиться на ситуації в регіоні, особливо для сирійських курдів.

"І вже точно курдам буде несолодко, і деяким іншим теж. Зросте ймовірність прямого зіткнення між Ізраїлем та Іраном. Мабуть, Трамп погано розбирається в цій проблематиці чи не дуже хоче розбиратися. З його точки зору, я вважаю, домовленість із Путіним важливіша, ніж доля Сирії, тим більше сирійських курдів.", - відзначає експерт.

Детальніше про можливе рішення Трампа вивести війська з Сирії та його наслідки читайте в матеріалі "Апострофа": Виведення військ Трампа з Сирії: чого чекати від Путіна і чи варто хвилюватися Україні.