RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Удар по пропаганді Кремля: Facebook видалив сотні пов'язаних з "фабрикою тролів" сторінок

Соціальна мережа Facebook видалила більше 270 сторінок, пов'язаних з "Агентством інтернет-досліджень", яке також відоме як "фабрика тролів".

Про це розповів засновник Facebook Марк Цукерберг.

Творець соцмережі розповів, що після 2016 року виявили мережу з сотень фейкових акаунтів "Агентства інтернет-досліджень", які були створені для втручання в американські вибори, для боротьби з чим компанія почала створювати більш сучасні інструменти для видалення підроблених сторінок і облікових записів, - зараз в боротьбі з "тролями" задіяні 15 тисяч чоловік, а до кінця 2018 року їхня кількість збільшиться до 20 тисяч.

"Це російське агентство неодноразово діяло оманливо і намагалося маніпулювати людьми в США, Європі та Росії - і ми не хочемо, щоб вони були присутні на Facebook у будь-якій точці світу", - підкреслив Цукерберг.

За його словами, під час президентських виборів у Франції було знайдено і вилучено 30 тисяч акаунтів "фабрики тролів". Зараз видалили ще 270 сторінок, які використовувалися для маніпулювання населенням РФ і російськомовними жителями України, Узбекистану, Азербайджану, - тільки за однією з віддалених сторінок Facebook спостерігало близько мільйона людей, а ще 500 тисяч, - за ще одним аккаунтом Instagram.

"Сторінки і облікові записи, які ми видалили сьогодні, були видалені, оскільки вони контролюються IRA, а не на основі контенту, який вони поширювали", - прояснив Цукерберг.

Творець Facebook також обіцяв найближчим часом представити новий інструмент, який дозволить перевірити, чи не контролюється одна зі сторінок, на яку підписаний користувач, "Агентством інтернет-досліджень".

Варто зауважити, що про "фабрику тролів" стало відомо у 2015 році, - за даними ЗМІ, її офіс знаходиться в Санкт-Петербурзі, а до фінансування причетний наближений до президента РФ Володимира Путіна мільярдер Євген Пригожин. Зараз Пригожин невиїзний, в США проти нього і 12 його підлеглих ведуть кримінальні справи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній працівник "фабрики тролів" розповів, як брехав по 12 годин на день.