RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Журналісти дізналися, як російських найманців перекидають у Сирію з міста біля кордону з Україною

З аеропорту "Платов", розташованого в 30 кілометрах від Ростова-на-Дону (Російська Федерація), російських найманців перекидають у Сирію.

Про це йдеться в матеріалі Reuters.

Так, дані рейси обслуговує приватна сирійська авіакомпанія Cham Wings. США включили її до санкційного списку у 2016 році за передбачувану доставку проасадовських бійців до Сирії і допомогу сирійській військовій розвідці в доставці зброї і спорядження.

"Літаки Cham Wings прилітають у Ростов переважно вночі і відлітають рано вранці, коли в аеропорту майже немає інших пасажирів. Відкритої інформації про ці рейси і розклад польотів немає, як немає і можливості придбати авіаквитки з Ростова в Дамаск або Латакію, де розташувалася основна російська військова авіабаза в Сирії", - пишуть журналісти.

Уточнюється, що, хоча Москва заперечує, що відправляє приватних військових контрактників в Сирію, багато співрозмовників агентства кажуть, що це неправда. Серед них десятки друзів і колишніх товаришів по службі бійців, а також люди, пов'язані з фірмою, що займається вербуванням - засекреченою структурою, яка не має офісів і офіційних представників.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про загибель у Сирії найманця ПВК "Вагнера", який писав листа міністру оборони РФ Сергію Шойгу.