RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стало відомо про загибель в Сирії найманця ПВК "Вагнера", який писав листа міністру Путіна

В російському морзі був ідентифікований черговий найманець ПВК "Вагнера", який загинув у Сирії в провінції Дейр-ез-Зор. Виявилося, що це був колишній солдат армії РФ Ростислав Закаулов, відомий за своїм відкритим листом до міністра оборони РФ Сергію Шойгу.

Про це повідомляє Znak.com.

Закаулов загинув під обстрілом американської авіації і артилерії 8 лютого. Рідні нічого не знали про нього до середини лютого, а інформація про його смерть підтвердилася лише недавно.

У червні 2014 року Закаулов писав голові Міноборони РФ Шойгу відкритого листа, в якому просив взяти його на службу в армії.

"Я, Закаулов Ростислав Олексійович, проходив строкову службу в 56 окремій штурмовій бригаді, звільнився у званні молодшого сержанта. Маю відмінну фізичну підготовку. Бажаю служити в армії. До армії мав судимість, погашена в 2011 році в армії. у військкоматі відмовляються займатися моєю справою. Невже мені поставити хрест на моєму майбутньому, на шляху служіння Батьківщині? ", - писав він тоді.

До своєї смерті Закаулов дзвонив родичам і говорив що їде "охороняти завод". Також в його родині спростували інформацію про те, що до цього найманець воював на Донбасі.

Нагадаємо, не так давно "Апостроф" публікував аудіозапис розмови глави ПВК "Вагнер" Дмитра Уткіна з якимсь співробітником російських спецслужб, в якому обговорювалося питання відправки найманців в Сирію.