RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Кім Чен Ин відправив свого топ-чиновника на переговори в США

Один з найбільш високопоставлених чиновників КНДР, генерал Кім Йонг Чол повинен прибути на переговори в США в середу, щоб обговорити заплановану зустріч між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом і главою Північної Кореї Кім Чен Ином.

Про це повідомляє BBC з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap.

Генерал Кім збирається прилетіти в Нью-Йорк в середу, після переговорів з китайськими представниками в Пекіні. Він буде найбільш високопоставленим чиновником Північної Кореї, який відвідає США з 2000 року.

Залучення Кім Йонг Чола в переговори повинно підкреслити бажання КНДР продовжити підготовку до запланованого саміту.

Відзначається, що колишній начальник розвідки, генерал Кім був частиною недавніх дипломатичних ініціатив Північної Кореї. Він є впливовою фігурою, яку регулярно бачать поруч з лідером КНДР, в тому числі і під час недавніх зустрічей з главами Китаю і Південної Кореї. Кім Йонг Чол також зустрічався з держсекретарем США Майком Помпео в Пхеньяні.

У лютому його бачили на церемонії закриття Зимових Олімпійських ігор в Південній Кореї, де він сидів поруч з дочкою і радником президента США, Іванкою Трамп.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що влада США вирішила почекати з введенням нових санкцій проти Північної Кореї.