RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Прелюдія до миру: Трамп і Кім Чен Ин підписали важливий документ

За підсумками саміту в Сінгапурі, який пройшов в ніч на вівторок, 12 червня, президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин підписали важливий документ.

Трамп характеризує документ як "важливий, всеосяжний і детальний".

Президент США назвав зустріч з лідером КНДР "величезним успіхом", а також висловив упевненість в тому, що вдасться побудувати "чудові стосунки" з Північною Кореєю: "Відносини США і КНДР будуть абсолютно відрізнятися від того, що було до цих пір", - підкреслив він.

За словами Кім Чен Ина, вони з Трампом змогли "подолати спекуляції" навколо саміту. Він назвав зустріч "прелюдією до миру" і порівняв з науковою фантастикою.

"Світ побачить великі зміни. Хочу подякувати президенту Трампа за те, що ця зустріч відбулася", - заявив північнокорейський лідер.

Варто зауважити, що американський журналіст Стів Холланд уточнив, що Трамп і Кім Чен Ин підписали Декларацію Панмунджома від 27 квітня 2018 роки за мир, процвітання і об'єднання на Корейському півострові, відповідно до якої Північна Корея зобов'язується добиватися повної денуклеаризації півострова, а США дають гарантії безпеки.

Більше про зустріч лідерів США і КНДР читайте в матеріалі "Апострофа" - Посмішки, рукостискання і серцевий напад: що відомо про зустріч Трампа з Кім Чен Ином.