RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Bloomberg дізналося про зв'язки затриманої в США російської шпигунки з нащадком Рокфеллерів

Росіянка Марія Бутіна, яку було затримано в США за шпигунство на користь Кремля, користувалася допомогою спадкоємця сім'ї американських мільярдерів 68-річного Джорджа О'Ніла-молодшого.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Відзначається, що представник однієї з найбагатших сімей світу допоміг росіянці створити секретну лінію зв'язку впливових американців з Кремлем. Відомо, що Бутіна обговорювала з американцями ідею проведення так званих "дружніх вечерь", за допомогою яких було б можливо звести разом російських представників і американців, які беруть активну участь в політичному житті.

У лютому 2017 року О'Ніл влаштував окрему зустріч у Вашингтоні для делегації російських високопоставлених осіб, які прибули на Національний молитовний сніданок. На вечері через кілька днів після інавгурації президента Дональда Трампа, росіяни зустрілися з двома республіканськими законодавцями та іншими консервативними діячами. У квітні 2017 року О'Ніл зізнався в спонсоруванні цієї вечері.

"Кілька місяців тому я організував вечерю на Кепітолл-Хілл, яка звела кількох колишніх і нинішніх російських чиновників з рядом найвизначніших республіканців і консерваторів, в тому числі з двома конгресменами ...", - наводить Bloomberg його слова.

Проведення цієї вечері привернуло увагу американських прокурорів і фігурує у звинуваченнях проти Бутіної, якій закидають те, що вона не заявила про свою діяльність по просуванню інтересів Росії в Америці.

Минулого року О'Ніл сказав агентству Bloomberg, що ця зустріч "повинна була підтримувати конструктивний діалог і боротьбу з русофобією". О'Ніл, можливо, допоміг Бутіній створити "зворотний канал" між Кремлем і головними республіканцями. До Бутої були й інші спроби створення таких каналів, включаючи, за повідомленнями, Майкла Флінна і Джареда Кушнера в кінці 2016 року і прихильника Трампа Еріка Прінса на початку 2017 року.

Як повідомляв "Апостроф", росіянка Марія Бутіна виступала на підтримку проросійських бойовиків на Донбасі.

За матеріалами "Радіо Свобода", "Інтерфакс"