RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вбивці говорили по-арабськи: з'явилися нові деталі смерті в Африці відомого російського журналіста

Відомого російського журналіста Орхана Джемаль, який загинув в Африці, разом зі знімальною групою перед вбивством захопили приблизно 10 чоловік, які говорили на арабській мові.

Про це повідомляє The Associated Press.

Відзначається, що Сібю журналісти покинули близько 7 вечора за місцевим часом і були атаковані на відстані приблизно 23 кілометрів від міста.

"Сили безпеки сказали їм не їхати, тому що було вже темно. Їх захопили близько десяти чоловік в тюрбанах, які говорили тільки по-арабськи", - зазначає співрозмовник видання.

За його словами, журналістів убили на місці, а їх водій втік і повідомив про подію владі.

Крім того, напередодні мер Сібю Анрі Депеле повідомив, що росіян обстріляли із засідки. За його даними, членів знімальної групи вбили близько десятої вечора за місцевим часом.

"Як розповів водій, коли вони перебували в 23 кілометрах від Сібю, озброєні люди вийшли з кущів і відкрили вогонь по автомобілю. Троє журналістів загинули відразу", - йдеться в повідомленні.

Загиблі в Центральноафриканській Республіці російські журналісти Орхан Джемаль, Кирило Радченко та Олександр Расторгуєв планували відвідати базу на території маєтку Беренго, де, за даними ЗМІ, можуть перебувати найманці приватної військової кампанії Вагнер.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися нові деталі НП і фото загиблих журналістів в Африці.