RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США знайшли ще одну причину для нових санкцій проти Росії: подробиці

США вводять нові санкції проти Росії через використання хімічної зброї при отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Великобританії.

Про це заявили у Держдепартаменті США.

Санкції набудуть чинності 22 серпня. У чому саме вони полягатимуть, в Держдепартаменті не уточнили.

"Згідно з американським законом про контроль за хімічною та біологічною зброєю, уряд США має припинити надавати гуманітарну і фінансову допомогу країні, яка використала хімзброю, заборонити продаж їй озброєння, а також експорт технологій, пов'язаних з національною безпекою", - йдеться в повідомленні.

Видання Meduza пише, що на думку The Washington Post нові сакнції введуть заборону на продаж Росії "певних оборонних технологій". У той же час видання NBC News пише, що нові санкції в значній мірі перетинаються з вже введеними обмеженнями.

Втім, ці санкції проти Росії можуть стати не останніми: якщо Москва не надасть гарантії незастосування хімічної зброї в майбутньому, США введуть додаткові санкції, які, зокрема, можуть перешкодити польотам в США "Аерофлоту" і заборонять "майже будь-який експорт та імпорт".

Як повідомляв "Апостроф", російські спецслужби стежили за екс-розвідником РФ Сергієм Скрипалем та його дочкою Юлією за кілька місяців до їх отруєння в Солсбері.