RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Томос для України: стали відомі результати зустрічі Кирила і Варфоломія

Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив московському патріарху Кирилу про імплементацію рішення щодо автокефалії в Україні.

Про це заявив митрополит Гальський Еммануїл, відповідальний за процес подання Томосу Україні, після зустрічі двох престоятелів, передає Громадське з місця події.

"Константинопольська церква сильна і у неї є можливості по всьому світу. Вселенський патріархат з його довгим життям і досвідом - перша церква в православній родині, він відіграє особливу роль. Тому рішення іноді виходять звідси. Головне питання, яке обговорювалося, - питання ситуації в Україні. Ви знаєте, що там розкол триває більше 25 років. Вселенський Патріархат вирішив використовувати всі шляхи, щоб вирішити питання надання автокефалії Українській православній церкві. Рішення було ухвалено в квітні. І ми імплементуємо це рішення. Про це було повідомлено Патріарху Кирилу під час його візиту", - зазначив Еммануїл.

Ієрарх підкреслив, що для Вселенського патріархату залишається важливим питання подолання церковного розколу в Україні.

На запитання журналіста про те, як пройшла зустріч, патріарх Кирило сказав: "добре, добре".

Розмова патріарха Варфоломія з патріархом Кирилом тривала дві з половиною години. Велику частину часу ієрархи розмовляли тет-а-тет у присутності перекладачів.

Як повідомляв "Апостроф", заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко не зміг зберегти свою посаду через ситуацію з наданням томосу про автокефалію, події навколо якого розвивалися не на користь президентської команди.