RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

25 березня

Всі новини

​Соратник піарника Януковича визнав свою провину: подробиці

Колишній помічник Пола Манафорта Сем Паттен визнав себе винним у скоєнні злочину, пов'язаного з лобіюванням, і погодився співпрацювати зі слідством.

Про це повідомляє Bloomberg.

"47-річний лобіст Сем Паттен, визнав, що він не зареєструвався в США в якості іноземного агента, коли займався просуванням інтересів української політичної партії. Характер його співпраці неясний. Паттен працював з Манафортом і на українські кампанії, і, за повідомленнями, брав участь в мікроцільових операціях з Cambridge Analytica", - йдеться в повідомленні.

Угода про визнання вини Паттена включає в себе також припущення, що інаугураційний комітет Трампа неналежно прийняв кошти від іноземця. Паттен зізнався також, що він незаконно допоміг українському олігарху купити квиток на інавгурацію Трампа.

За даними слідства, з 2014 року Паттен надав консультаційні та лобістські послуги українському олігарху, ім'я якого не названо в судових документах, і його політичній партії "Опозиційний блок". І, як заявили в США, компанія Паттена, співвласником якої є російський громадянин, отримала понад 1 мільйон доларів за роботу.

Згідно з детальним описом олігарха, ним був лідер "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін, який, за визначенням прокурорів, фінансував роботу Манафорта в Україні.

Як зазначається, на початку 2000-них Паттен був співробітником Держдепартаменту США при президентові Джорджу Бушу, він очолював московське відділення Міжнародного республіканського інституту. У той же час в інституті працював інший обвинувачений у справі Манафорта і діловий партнер Паттена Константін Килимник.

Килимник, за словами спеціального прокурора США Роберта Мюллера, має зв'язки з російською розвідкою. Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відкрили кримінальне провадження щодо можливих правопорушень колишніх держслужбовців часів екс-президента Віктора Януковича, які можуть бути причетні до "справи Манафорта".