RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто зруйнував Україну руками Януковича: названо несподіване ім'я

Американський лобіст і політичний консультант Пол Манафорт, який проводив передвиборчу кампампанію украъснького президента-втікача Віктора Януковича, частково винен у дестабілізації України, незаконній окупації Криму та війні на Донбасі.

Про це повідомляє видання Washington Post.

У статті видання помічник директора "Центру американського прогресу" з питань корупції і незаконних фінансів Діана Пилипенко зазначає, що в Україні багато хто звинувачує саме Манафорта в тому, що після поразки на виборах в 2004 році, Віктор Янукович відновив свої політичні позиції і переміг на виборах в 2010 році.

Народний депутат і колишній журналіст Сергій Лещенко каже, що Манафорт багато працював над тим, щоб Янукович прийшов до влади і використовував свою посаду для власних корумпованих схем.

Також журналістка Мирослава Гонгадзе, що працює у США, зазначила, що розгляд справи проти американського політтехнолога в суді Олександрії, штат Вірджинія, - це "перший серйозний процес над політичною корупцією в Україні часів Януковича".

"Екс-президент, який втік з країни, деморалізував правоохоронні органи і суди, придушив свободу преси, підірвав інтеграцію України з Євросоюзом, посилив вплив Кремля і разом з подільниками вкрав близько 100 мільярдів доларів. Це еквівалент майже 90% українського ВВП за минулий рік", - пише видання.

У березні 2014 року Міністерство фінансів США наклало санкції на Януковича як на людину, яка доклала чимало зусиль для дестабілізації України, так само як і на його російських союзників.

"З цієї точки зору, Манафорт несе часткову відповідальність за російську незаконну окупацію Криму і криваву війну, яку Москва розв'язала на Донбасі і жертвами якої стали понад 10 тисяч осіб", - відзначає Washington Post.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Манафорту пропонували працювати з Порошенком.