RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Японія відмовила Путіну у проханні про мир: Кремль відповів

Генеральний секретар уряду Японії Есіхіде Суга відкинув пропозицію президента РФ Володимира Путіна про мирний договір між країнами.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Суга заявив, що його країна не збирається налагоджувати відносини з РФ, поки та не поверне їй Курильські острови. Зокрема, мова йде про присвоєні після Другої світової війни острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і Хабомаї.

"Ми будемо наполегливо продовжувати вести переговори, щоб вирішити проблему з поверненням "північних територій", а потім укласти мирний договір", - сказав Суга.

У Кремлі на відмову генсека Японії заявили, що пропозиція про мирний договір Путіна була лише реакцією на слова прем'єра Японії Сіндзо Абе, який нібито сам підняв це питання.

"Це ж досить нова ініціатива Путіна. Він зазначив, що це думка, яка народилася прямо під час засідання і виступи з урахуванням тих тез, які були озвучені прем'єр-міністром Абе. Сенс ідеї зрозумылий. Рішення територіальних суперечок - процес, який вимагає іноді десятиліть", - повідомив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РБК.

Нагадаємо, Курильські острови були окуповані Радянським Союзом після Другої світової війни. Питання повернення цих островів не дало тоді підписати мирний договір між СРСР і Японією. Через 70 років, договір досі не підписано.

Раніше в цьому році російські спецназівці здійснили провокацію, встановивши під час військових навчань прапор РФ на Південних Курилах.