RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​ФБР терміново закрило наукову лабораторію: в мережі пишуть про контакт з НЛО

Федеральне бюро розслідувань закрило один з об'єктів Національної сонячної обсерваторії (NSO) в Нью-Мехіко (США) через розслідування, пов'язане із забезпеченням безпеки.

Про це повідомляє The Washington Post.

Через відсутність інформації в інтернеті поширилися конспірологічні версії про те, що астрономи зафіксували смертоносний сонячний спалах або увійшли в контакт із інопланетянами.

Однак директор обсерваторії Джеймс Макатір (James McAteer) спростував ці чутки і додав, що всі отримані дослідниками дані будуть опубліковані в незмінному вигляді.

Як повідомляється, робота обсерваторії Sunspot Solar Observatory, розташованої на піку Сакраменто, а також прилеглого поштового відділення була зупинена 6 вересня.

Об'єкт був закритий, а на його території в той момент знаходилися агенти ФБР.

За словами представників університетської асоціації досліджень в астрономії (AURA), якій належить обсерваторія, це тимчасовий захід, і в майбутньому наукова установа знову відкриється. У той же час вони, як і бюро розслідувань, відмовляються повідомляти про причини евакуації.

Пізніше стало відомо про версію розслідування шпигунства.

Як повідомляв "Апостроф" 12 серпня Національне аерокосмічне агентство США (NASA) запустило до Сонця ракету Delta IV Heavy з зондом "Паркер".