RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Поява отруйників Скрипалів: в мережі вказали на вигоду України

СБУ піде на руку затримання російських ГРУшників Олександра Петрова і Руслана Боширова, які "провалили" операцію Кремля з отруєнням Скрипаля.

Про це написав у Facebook волонтер Юрій Бутусов.

"Інтерв'ю Боширова і Петрова стало справжнім тріумфом для Служби безпеки України. СБУ, буває, критикують за те, що вона іноді ловить шпигунів, схожих на якихось придурків, і в фейсбуці пишуть, що це все спектакль, що насправді російські шпигуни повинні бути вправними і умілими інтелектуалами, з ідеальною легендою і біцепсами, які не залишають слідів і не палятся на всяку нісенітницю. І ось тепер СБУ може пити шампанське - виявляється, кримінальний набрід, найманці, аферисти в наших тюрмах - таки цілком за своїм рівнем відповідають рівню офіцерів ГРУ ГШ ЗС РФ, а може навіть і самі такими офіцерами є. Так, тому що дебілів можуть вербувати тільки дебіли! Коли раніше я читав про це у Пелевіна, це сприймалося як гумор, гротеск, зараз розумію - класик був недостатньо знайомий з темою, життя підкидає сюжети яскравіші. Епоха змінилася, і замість "Кембриджської п'ятірки" і героїв "17 миттєвостей" на надсекретні завдання стали направляти конкретних пацанів з покоління "Бригади", які прогулювали в академії і англійську та російську мови одночасно, і тому гору Монблан називають "Монбланком", а собор називають "Солсберецьким"", - пише волонтер.

Бутусов також описав дурість Генерального штабу Росії і самих росіян.

"Дебіли їдуть вбивати в Англію, і їм виписують закордонні паспорти РФ з майже однаковими цифрами, які в базі міграційної служби РФ відзначені як документи Головного розвідуправління Генштабу РФ із зазначенням контактного телефону чергової частини ГРУ ГШ. Дебіли ходять по Солсбері пішки, потрапляють на відео багатьох камер, а живуть для економії на відрядження в одномісному номері на одному ліжку. Дебіли їхали, щоб убити свого колишнього колегу Скрипаля, але він вижив, однак вони вбили нещасну англійку, яка побризкалася флаконом із отрутою, який дебіли хотіли кинути в сміттєвий бак, але переплутали і кинули в скриньку для пожертв для бідних. Успішні операції спецслужб РФ проводяться тільки в тому випадку, коли протидія відсутня. Якщо дебілів ніхто не ловить, якщо їм ніхто не протидіє, якщо ніхто не контролює. Варто тільки комусь почати цілеспрямований пошук - як російські офіцери тут же проколюються на десятках найпростіших речей. Дебіли - це головна зброя і головна військова таємниця Російської федерації", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", Bellingcat розкрили докази зв'язку отруйників Скрипаля з спецслужбами РФ.