RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Bellingcat розкрили докази зв'язку отруювачів Скрипаля з спецслужбами РФ

Росіяни Петров і Боширов, підозрювані у замаху на колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, швидше за все є агентами спецслужб.

Про це йдеться в спільному розслідуванні The Bellingcat і The Insider.

Видання посилаються на базу Федеральної міграційної служби РФ. Відповідно до неї, до 2009 року немає даних про історію отримання Петровим російських або закордонних паспортів. У 2009 йому видали закордонний паспорт в місті Котлас Архангельської області. Йдеться про те, що він отримав його замість зіпсованого, якого, як зазначають "не існувало в природі".

На самому файлі з паспортними даними стоїть позначка "відомостей не давати" і С.С, що означає - цілком таємно.

Також видання відзначають, що паспорта Петрова і Баширова видані УФМС 770001, де їх не отримують "прості смертні". А отримують їх або "привілейовані особи за хабар, або представники силових органів".

Як відзначають в Telegram каналі "Лентач" в цьому ж УФМС отримав російський паспорт, наприклад, Жерар Депардьє.

Також в розслідуванні відзначається, що квитки на літак чоловіками були куплені всього за день до поїздки, що відкидає версію про її спланованість.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", британське Міністерство закордонних справ назвало інтерв'ю, яке підозрювані Лондоном у справі про отруєння Скрипаль Олександр Петров і Руслан Бошіров дали російському телебаченню, брехливим і таким, що викривляє інформацію.