RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Пішла ва-банк: соцмережі бурхливо обговорюють постачання Росією до Сирії нової потужної зброї

Росія протягом двох тижнів передасть армії президента Сирії Башара Асада передовий зенітний ракетний комплекс С-300.

Про це заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає "Інтерфакс".

Таке рішення прийнято після того, як Москва поклала на Ізраїль відповідальність за загибель російського літака Іл-20 над Сирією - при тому, що збитий він був вогнем сирійської ППО.

За словами Шойгу, Росія ще в 2013 році збиралася поставити в Сирію комплекс С-300, підготувавши сирійських фахівців, проте в останній момент угода була скасована на прохання Ізраїлю. Тепер, наполягає глава Міноборони Росії, "ситуація змінилася".

За даними агентства SANA, Володимир Путін особисто повідомив Асаду в телефонній розмові про намір поставити в Сирію С-300. Про це повідомляє Reuters.

В мережі почали активно коментувати новину.

"Кремлівські укурки оголосили, передачу Асаду ЗРК С-300... Тільки не уточнили в якій кількості і в якому складі... Я буду довго сміятися, якщо вони обмежаться одним дивізіоном...", "А ось цього вже не допустить Ізраїль. Він просто знищить ці С-300. Путін хоче увергнути світ в повний хаос. Ймовірно, в хаос обмеженої світової війни. Якщо така взагалі можлива. Путіна треба терміново ізолювати в Гаагу. Світ повинен це, нарешті, зрозуміти", "Та Путін вже давно хотів поставити Асаду С-300. Ось і знайшов привід. Зрозуміло, ізраїльські літаки тут ні до чого. І Путін це чудово розуміє", "Екс-консул Ізраїлю в Мск: "Прийдуть С-300 і просто доведуть свою нікчемність. Нам би не хотілося ганьбити Росію - наші льотчики впораються і з С-300 теж. Коли стане зрозуміла їх (систем С-300) нікчемність, у Росії їх більше ніхто не буде купувати", - пишуть блогери.

Як повідомляв "Апостроф", в Міноборони РФ представили "нові докази" провини Ізраїлю в катастрофі російського літака Іл-20 в Сирії.