RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Знову мультики і фотошоп: в мережі потужно розкритикували "фотодокази" Росії про аварію Іл-20

У Міноборони РФ представили "нові докази" провини Ізраїлю в катастрофі російського літака Іл-20 в Сирії.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Так, російська сторона заявила, що нібито "боязкі заяви ізраїльських військових" про непричетність до трагедії "є помилковими".

Зі свого боку екс-депутат Держдуми РФ, військовий льотчик у відставці Віктор Алксніс в деталях розписав, що він побачив на фотознімках і хто, на його думку, винен у трагедії.

"Я дивлюся на фотографію екрану С-400 і бачу в центрі екрану мета зеленого кольору (це значить мета відповідає на запит системи держрозпізнавання" Пароль ") і відповідно це літак Іл-20, позначений номером 007. Трохи правіше і нижче інша ціль, пофарбована в червоний колір, тобто що не відповідає на запит системи держрозпізнавання, вона підписана "ЗУР С-200 № 158Б". Лівіше позначки Іл-20 і трохи вище відмітка цілі, теж не відповідає на запит системи держрозпізнавання, пофарбована в червоний колір і підписана "F-16 ВПС Ізраїлю № 149). Тобто переді мною три головні фігуранти трагедії, що сталася 17 вересня. За своїми геометричними розмірами найбільшим був літак Іл-20, потім F-16, а найменші геометричні розміри були у ракети 5В21А (5В28). Але що я бачу на екрані? Найбільша позначка на екрані у найменшій за своїми геометричними розмірами ракети, тобто у неї найбільша ЕПР. У Іл-20 і А-16 позначки практично однакові, тобто приблизно рівна ЕПР. Але ця ЕПР в два рази менше, ніж у ракети 5В21А!!! Як таке може бути? Адже такого не може бути, тому що не може бути ніколи", - здивований військовий льотчик. Він також додав, що в справі "замішаний" Photoshop.

"І тоді я починаю підозрювати, що є така чудова програма під назвою Photoshop і чи не її сліди ми бачимо на цій фотографії? Адже і на іншій фотографії вже іншого індикатора знову ЕПР ракети 5В21А (5В28) в два рази більшої, ніж ЕПР Іл-20 і F-16 ", - написав Алксніс в Facebook.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", провину за інцидент з Іл-20 в Росії поклали на Ізраїль, чиї винищувачі проводили операцію в Латакії і, на думку російської сторони, спровокували армію Сирії.