RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Президент Польщі заявив в ООН про зраду України

В ООН допустили порушення Будапештського меморандуму, згідно з яким Росія, США і Британія гарантували Україні безпеку, повагу суверенітету і територіальної цілісності після приєднання України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Про це заявив на засіданні Ради безпеки ООН президент Польщі Анджей Дуда, передає "Інтерфакс-Україна".

Він закликав інші країни звернути увагу на ситуацію з безпекою в Східній Європі.

"Для того, щоб міжнародне співтовариство поважали, дуже важливо, щоб дотримувалися зобов'язання і обов'язки, які ми взяли на себе. З сумом хотів би звернути увагу на події в сфері безпеки в нашому регіоні - Центральній та Східній Європі. Лише в останні кілька років ми стали свідками явного порушення Будапештського меморандуму, який гарантував територіальну цілісність України в обмін на мирне і добровільне ядерне роззброєння", - сказав президент Польщі.

"В рівній мірі нас турбує розміщення ракетних установок подвійного призначення поблизу наших кордонів. Все це веде до значного погіршення безпеки в регіоні", - додав Дуда.

Як повідомляв "Апостроф", під час виступу на 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко заявив, що розгортання операції миротворчої місії на Донбасі стане головним важелем для відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.