RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Отравление Скрипаля: в России рассекретили фамилии 12 агентов ГРУ, живших с полковником Чепигой

Полковник Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов") був зареєстрований в гуртожитку Російського державного гуманітарного університету, де прописані і інші співробітники ГРУ.

Про це повідомляється в матеріалах розслідування центру "Досьє", передає The Insider.

За даними центру, в 2009 році, коли Чепігу перевели в Москву, де він став слухачем третього факультету ВДА, його разом з дружиною і сином зареєстрували як студента в гуртожитку РДГУ.

"Досьє" з посиланням на колишнього полковника з Академії Генштабу, чиє ім'я не називається, пише, що керівництво ГРУ прийняло рішення реєструвати офіцерів за адресами цивільних гуртожитків замість "засвічених" гуртожитків ВДА після випадку в 1997 році, коли на Хорошевському шосе, 76 Б затримали американського журналіста Едварда Діна, який знімав на відео всіх вхідних і вихідних з будівлі.

Автори розслідування призводять також прізвища дванадцяти військовослужбовців, зареєстрованих разом з Чепігою в гуртожитку РДГУ.

У матеріалі наголошується, що справжні прізвища цих "студентів РДГУ" не фігурують ні в яких базах даних, а в мережі видалені не тільки їх акаунти, але навіть профайли їхніх дружин і дітей.

Швидше за все, в даний час у них нові ПІБ, і, як передбачає видання, серед вищеназваних "студентів" може ховатися напарник Чепіги по отруєнню в Солсбері, відомий як уродженець Архангельської області Олександр Петров.

Як повідомляв "Апостроф", полковник ГРУ Анатолій Чепіга ( "Руслан Боширов"), якого обґрунтовано підозрюють в отруєнні колишнього Грушники Сергія Скрипаля та його дочки Юлії мав впливових родичів в РФ.