RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Ингуський ОМОН не пропустив колону Росгвардії: на російському Кавказі тривають протести

Під час 10-тисячного мітингу через переділ кордону між республікою і сусідньою Чечнею на користь останньої, протестувальники не пустили в місто колону Росгвардіі з Ставропілля.

Про це повідомив дослідник Amnesty International Олег Козловський в Facebook.

"Я в Магасе. Тут на площі залишається кілька тисяч чоловік. Люди спілкуються, іноді виступають речники, працюють польові кухні, де-не-де палять багаття. Втім, найближчі кафе безкоштовно годують і учасників, і поліцейських. За його з ловам, силовиків на площі трохи, хоча, напевно, є резерви. Головне, що це все місцеві співробітники. Тут вважають, що свої своїх бити і стріляти не будуть", - повідомив активіст.

Він також повідомив, що за словами очевидця, вчора інгуський ОМОН і протестуючі разом не пропустили в місто колону Росгвардіі з Ставропілля.

Також за його словами, для жінок, які підтримують протест є окремий сектор.

"Є й місцеві особливості. Для жінок-протестувальників виділений окремий сектор, відділений перегородкою (хоча жінки ходять і за його межами). А кілька разів в день проходить спільна молитва", - пише Козловський.

Як повідомляв "Апостроф", 4 жовтня під час акції протесту в зв'язку з затвердженням угоди про встановлення кордону з Чечнею біля будівлі парламенту Інгушетії в столиці республіки Магасе силовики відкрили стрілянину.