RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Путіна могло не бути: розвідник розповів, як Україна втратила шанс змінити долю Росії

Нинішній президент РФ Володимир Путін міг би і не стати главою російської держави, якщо б Борис Єльцин вчасно дізнався про його причетність до наркобізнесу, про який знали українські спецслужби.

Про це в своєму інтерв'ю "Апострофу" розповів експерт з питань безпеки, ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан.

"Не буду називати прізвищ і спецслужб, скажу так, що в період, коли президентом Російської Федерації був Борис Єльцин, українські спецслужби отримали інформацію, що Путін має безпосереднє і пряме відношення до наркобізнесу. Ще перебуваючи в Санкт-Петербурзі і працюючи спільно з Собчаком, він вже тоді був задіяний в тій мережі, отримував від цього прибуток. Так ось, українська спецслужба доповіла тодішньому президенту, голові держави, з пропозицією проінформувати пана Єльцина щодо цієї ситуації, але в силу якихось причин наше вище керівництво не погодилося і не дало ходу цієї інформації", - розповів генерал.

За словами експерта, якщо б Україна використовувала той фатальний шанс, не було б ні окупації Криму, ні війни на Донбасі.

"Тепер пожинаємо наслідки: Путін став президентом, путінська Росія вчинила агресію проти України, анексувала Крим і окупувала частину території Донбасу. Якби тоді були прийняті відповідні заходи, очевидно, Єльцин не зробив би його своїм наступником і Путін не став би президентом. І, можливо, прийшов би людина, яка сповідував дещо інші цінності, і міждержавні відносини між Україною і Росією не прийняли б такий трагічний характер, як зараз", - підсумував генерал-лейтенант Богдан.

Більш детально про те, як отруєння Скрипалів у Великобританії вплине на відносини Росії з демократичним світом і про багато іншого читайте в матеріалі "Апострофа": Росія деградує і скоро повторить долю СРСР - генерал.