RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Путін намагається згвалтувати Захід: в Росії помітили небезпечну тенденцію

Для президента Росії Володимира Путіна ядерний шантаж є простим засобом вирішення всіх проблем і примусу до миру.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив російський соціолог Ігор Ейдман.

Він зазначив, що в Росії входить в моду ядерний шантаж. На підтвердження цього він відзначив статтю зампрезидента РАРАН з інформаційної політики Костянтина Сівкова, яку активно розпіарили російський ЗМІ.

"Головний її меседж - ядерну війну можна виграти. Цитую автора: "ядерна війна повернулася в область раціонального. Умови,за яких США або Росія, почавши превентивно ядерну війну, можуть її виграти, тобто знищити противника фізично і зберегти себе, існують", - процитував автора Ейдман.

Так, Сівков пропонує Росії створити ядерні боєприпаси гіперкалібра і з їх допомогою знищити США, розстрілявши Єллоустонський супервулкан або розломи тихоокеанського узбережжя. Таким чином, на його думку, Росія зможе змусити Захід сісти за стіл переговорів.

"Автор божевільний? Цілком ймовірно. Але навіщо його маячню переказують в безлічі кремлівських ЗМІ, типу НТВ, РЕНТВ, РИА Новости і т.д.?" - запитує Ейдман.

Він зазначає, що ядерний шантаж стає провідним напрямком російської пропагандистської риторики і зовнішньої політики.

"Мабуть Путіну не дають спокою лаври Кім Чен Ина. Ядерний шантаж здається йому простим засобом вирішення всіх проблем, ідеальним інструментом примусу світу до любові. Адже це так в стилі мафіозі: "Добрим словом і револьвером можна домогтися більшого, ніж одним добрим словом". Тільки у Кремля замість револьвера - ядерна дубина. Погрожуючи нею, він намагається зґвалтувати Захід. Правда, забуває, що у американців ця дубина набагато довша і товща", - резюмував Ейдман.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Путін заявив, що в разі ядерної війни, росіяни як мученики потраплять в рай.