RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Путіна зізналися в підготовці до масштабної війни

Росія готується до війни в зв'язку з виходом США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).

Про це заявив заступник глави департаменту російського МЗС з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями Андрій Бєлоусов після того, як комітет ООН відмовився виносити на розгляд проект російської резолюції в підтримку договору, передає "ТАСС".

За словами представника США Роберта Вуда, Вашингтон останні 5 років намагався вплинути на Кремль в цьому питанні.

"Нещодавно вони (Росія. - ред) зізналися у виробництві ракет наземного базування, але стверджують, що не порушують встановлених ДРСМД лімітів", - заявив Вуд, підкресливши, що США більше не могли терпіти в такій ситуації.

На це представник російського МЗС відповів, що у РФ з 2000 року є питання по виконанню США умов цього договору.

"Нещодавно на засіданні [комітету] Сполучені Штати заявили, що Росія готується до війни... Ми готуємося захищати нашу батьківщину, нашу територіальну цілісність, наші принципи, наші цінності, наших людей - ми готуємося до такої війни", - заявив Бєлоусов.

"Російська Федерація готується "до війни", а Сполучені Штати готують "війну". Інакше навіщо Сполученим Штатам виходити з договору, нарощувати ядерний потенціал, приймати нову ядерну доктрину", - заявив путінський дипломат.

Він також заявив, що відмова комітету ООН від розгляду російського проект резолюції може серйозно вплинути на світову безпеку.

"Якщо Сполучені Штати вийдуть з договору і почнуть безконтрольне нарощування свого ядерного потенціалу, ми зіткнемося з іншою реальністю", - зазначив Бєлоусов.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли заяву президента РФ Володимира Путіна, що Росія створить зброю, яке не має аналогів в світі.