RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Американський генерал назвав мету Путіна в Азовському морі

Мета РФ полягає в тому, щоб не дати Україні стати членом ЄС і НАТО, послабити український уряд, щоб він був нестабільним.

Про це розповів "Апостроф" генерал-лейтенант, відомий американський військовий, екс-командувач Сухопутними силами США в Європі Бен Ходжес.

"Вважаю вражаючим те, як українські солдати зупинили російські війська. Це важливо. Зрештою, потрібно буде знайти дипломатичне вирішення війни в Донбасі, яке буде включати виконання "Мінська". Але Росія задоволена нинішньою ситуацією і не має ніякого стимулу виконувати взяті на себе зобов'язання. Тому що їх мета полягає не в завоюванні всієї України, а в тому, щоб не дати Україні стати членом ЄС і НАТО, послабити український уряд, щоб він був нестабільним", - переконаний генерал.

За його словами, Росія прагне до домінування у Чорноморському регіоні.

"Тому вони і підривають українські військово-морські сили і торгівлю в Азовському морі, а великий міст насправді служить для блокади українських портів, оскільки тепер великі кораблі не можуть потрапити в Азовське море і вийти з нього. Росія хоче домінувати в Чорноморському регіоні і гарантувати неможливість вступу України в ЄС

Не знаю, чи потрібно їм діяти якось інакше на Донбасі, якщо решта світу, особливо США і Європа не зможуть сильніше натиснути на російських, щоб вони виконували зобов'язання", - підсумував Ходжес.

Більш детельно про плани Кремля щодо України і не тільки читайте в матеріалі "Апострофа": Путін не хоче завоювати Україну і Європу, у нього інші приховані плани - американський генерал.