RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Trident Juncture 2018: з'явилися яскраві відео масштабних навчань НАТО

31 жовтня в Норвегії стартувала активна фаза найбільших з часів "холодної війни" навчань НАТО Trident Juncture 2018 ( "Єдиний тризуб 2018").

У мережі показали вражаючі відео військових навчань НАТО.

Згідно з даними НАТО, активна фаза навчань буде выдбуватися в Норвегії та прилеглих районах Північної Атлантики, в районі Датських проток на Балтиці, а також в повітряному просторі Швеції і Фінляндії. Всього них бере участь близько 50 тис. військовослужбовців, 250 літаків, 65 кораблів і 10 тис. одиниць бойової техніки з усіх 29 країн-членів НАТО, а також Швеції та Фінляндії.

Війська альянсу будуть відпрацьовувати захист країни-члена НАТО від нападу умовного противника - вигаданої країни "Мурінус" (в перекладі з латині - павук).

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг у вівторок заявив, що альянс проводить навчання Trident Juncture відкрито і прозоро, а також використовує Раду Росія-НАТО для того, щоб інформувати РФ про них.

"Ми запросили спостерігачів з інших країн, які можуть стежити за навчаннями, можуть спілкуватися з солдатами, і вони також будуть проінформовані про сценарії навчань. НАТО завжди запрошує спостерігачів на свої вчення. Росія з часів "холодної війни" жодного разу не запрошувала спостерігачів", - зазначив Столтенберг, додавши, що навчання НАТО носять виключно оборонний характер.

Як повідомляв "Апостроф", Міністерство оборони РФ розмістило нові комплекси радіоелектронної боротьби "Самарканд" на стратегічних напрямках, в тому числі в Калінінградській області.

Детальніше про протистояння НАТО і Росії в Європі читайте в матеріалі "Апострофа": Випередити Росію: навіщо в Європі звуть військових США.