RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У Сирії під час вибуху загинули вояки приватної армії Путіна

У неділю, 4 листопада, в Сирії стався вибух, загинули більше 10 російських і сирійських військових.

Про це повідомляють Россмо.

Вибух стався в колишній будівлі сирійської кримінальної поліції. За попередньою інформацією, воно розташоване в районі траси Дамаск-Дейр-ез-Зор, де знаходилося одне з підрозділів 5-го корпусу Сирійської урядової армії (САА). У ньому воювали сирійські добровольці російські "військові радники".

В результаті події загинули 11 людей - п'ятеро бійців Сирійської урядової армії і шість чоловік, імовірно відносяться до підрозділів приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер".

Як відзначають в ЗМІ, російська влада офіційно не визнають існування ПВК "Вагнер" в Сирії. Число загиблих - більше трьох тисяч чоловік, проте Росія жодного разу не визнала факт їх загибелі в якості найманих бійців. ПВК "Вагнер" пов'язують з ім'ям бізнесмена Євгена Пригожина.

Як повідомляв "Апостроф", на сході Сирії недалеко від міста Дейр-ез-Зор сім російських військовослужбовців і ще кілька бійців з 5-го штурмового корпусу сирійських урядових військ загинули в результаті підриву вибухового пристрою. Також бойовик розповів, що приватна військова компанія "Вагнера" звільнила Пальміру в Сирії, але Міністерство оборони РФ все заслуги присвоїло собі. А в Росії заарештували відомого журналіста, який писав про ПВК "Вагнера".