RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​"Господар" ПВК "Вагнера" засвітився на військових переговорах Кремля: фото і відео

7 листопада на переговорах верховного головнокомандувача маршала Лівії Халіфа Хафтара з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу був помічений передбачуваний господар ПВК Вагнера Євген Пригожин.

Відповідне відео опублікувала прес-служба Лівійської національної армії.

На відео зафіксовано, як очолювана Хафтаром делегація приїжджає на переговори. Маршала зустрічає начальник Генштабу ВС Росії Валерій Герасимов. Вони заходять в будівлю, а потім проходять в зал повз ресторатора Євгенія Пригожина, передбачуваного власника так званої приватної військової компанії (ПВК) Вагнера, який стоїть біля дверей.

Відомо, що в ході переговорів обговорювалися питання боротьби з міжнародним тероризмом і вирішення кризи в Лівії.

Нагадаэмо, Євген Пригожин - російський ресторатор, власник кейтерингового бізнесу. У закладах бізнесмена кілька разів проходили заходи за участы президента РФ Володимира Путіна. Сам Путін говорив, що знає Пригожина, але той не входить в коло його друзів.

У 2016 році Пригожин потрапив під санкції США через війну на Донбасі. Крім того, Вашингтон через втручання в американські вибори ввів обмеження проти компанії "Агентство інтернет-досліджень", яка вважається пов'язаним зі структурами Пригожина. Крім цього, бізнесмена пов'язують з ПВК Вагнера, що бере участь у сирійській кампанії та у війні на Донбасі.

Євген Пригожин другий праворуч

Як повідомляв "Апостроф", найманець ПВК "Вагнера" Олег Симуняк, який має безпосереднє відношення до підриву водопроводу в Луганську влітку 2014 року, переховується в Росії під псевдонімом письменника Олега Валецкого.