RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Трамп, Порошенко і Путін в Парижі: всі новини зі столиці Франції

У столиці Франції в неділю, 11 листопада, відбудуться заходи до 100-річчя закінчення Першої світової війни, а також відбудеться засідання "Паризького форуму миру".

Як очікується, на заходи приїдуть близько 50 світових лідерів. Зокрема, президент США Дональд Трамп, президент України Петро Порошенко, а також і Володимир Путін, чиє запрошення обурило мережу. Також очікується участь генсеків НАТО Йенса Столтенберга і ООН Антоніу Гутерріша.

Основні заходи відбудуться біля Тріумфальної арки, де знаходиться могила Невідомого солдата, яка є пам'ятником всім загиблим на полях Першої світової війни.

Як повідомлялося раніше, в Парижі планувалося провести двосторонні переговори між Трампом і Путіним, однак в останній момент президент Франції Еммануель Макрон попросив главу Білого дому скасувати цю зустріч.

9:50 Напередодні зустрічі в Парижі Трамп заочно посварився з Макроном щодо створення армії ЄС, про яку висловився глава Франції. Глава Білого дому заявив, що ЄС спершу варто було б виплатити свої борги за внесками в НАТО.

При цьому вже під час зустрічі в Парижі Трамп і Макрон зійшлися на думці, що Європа повинна бути сильною, а тому розмови про армію ЄС цілком доречні.

10:00 Російські пропагандисти звернули увагу на те, як "зворушливо" ставиться Макрон до Трампа.

10:55 Як стало відомо, Трамп скасував візит на кладовище у Франції, де поховані загиблі під час Першої світової американські солдати. Як повідомляють ЗМІ, причиною скасування візиту став дощ, який не дозволив вертольоту Трампа злетіти.

11:00 Макрон і канцлер ФРН Ангела Меркель взяли участь у церемонії, присвяченій французько-німецькому перемир'ю. Як повідомляється, зустріч пройшла в Комп'єні, де було підписано перемир'я, яке зупинило першу світову війну.

12:25 У мережі з'явилося відео зустрічі Трампа і Путіна в Парижі. Як видно, усміхнений глава Кремля особисто підійшов привітатися з главою Білого дому, при цьому Трампу, судячи з усього, зустріч не припала до душі.

12:50 Зазначається, що Путін традиційно спізнився і приїхав до Тріумфальної Арки останнім із гостей.

12:55 Біля Тріумфальної арки почалася церемонія до 100-річчя закінчення Першої світової війни. Її учасники вшанують пам'ять загиблих.

Фото - EPA

Фото - прес-служба президента України

13:30 Активістки Femen влаштували голий протест перед кортежем Трампа. Одна з них навіть вибігла на дорогу перед його авто. Femen протестують проти війни та диктатури.

15:00 Під час церемонії біля Тріумфальної арки Трамп не потиснув руку Порошенко. На відео видно, що Трамп потиснув руку кільком лідерам, щзо стояли поруч, але чомусь проігнорував Порошенко. Сам український президент також не прагнув привітатися з главою Білого дому.

15:45 Під час свого виступу Макрон закликав світ боротися за мир, а не грати на страхах один одного. Він також попередив, що старі демони націоналізму знову оживають. При цьому він висловив думку, що єдина Європа здатна протистояти всім викликам.

15:55 На урочистому прийомі в Парижі Путіна і Трампа посадили один навпроти одного. Дональд вже подає якісь сигнали своєму візаві з Москви.

Фото - ЕРА

Як повідомляв "Апостроф", раніше у Росії визнали крах пропаганди Кремля і додали, що Трамп, очевидно, уже не боїться Путіна.