RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Чехії розгорівся скандал через топ-чиновника, який переховував сина в Криму

Син прем'єр-міністра Чехії Андрей Бабіш-молодший заявив, що в 2017 році його силою відправили в окупований Крим і утримували там, щоб "сховати" від гучного розслідування можливих корупційних дій його батька.

Про це Бабіш-молодший, який зараз живе в Швейцарії, розповів журналістам видання Seznam Zpravy, передає "Європейська правда".

Зазначається, що чоловік разом з батьком і декількома іншими членами сім'ї фігурує у так званій справі "Гніздо лелеки", що стосується махінацій з коштами ЄС.

У 2008 році сім'я Бабіша викупила старовинний особняк, який вирішено було переобладнати в люксовий конференц-центр "Гніздо лелеки". Суму реконструкції оцінили в 350 млн крон, з яких 50 млн склав грант Євросоюзу на підтримку малого бізнесу. Сам прем'єр-міністр Чехії відмежувався від скандалу, заявивши, що "Гніздо лелеки" належить його дітям.

Його 35-річний син розповів журналістам, його батько хотів заховати його після гучного скандалу. За його словами, він проти своєї волі опинився в окупованому Криму.

Ключову роль в цьому зіграло подружжя Протопопових, які працюють на прем'єр-міністра Чехії.

Діта Протопопова є радником Міністерства охорони здоров'я і психіатром, яка лікувала Бабіша-молодшого. Її чоловік, росіянин Петро Протопопов, за словами сина чеського прем'єра, і відвіз його в Крим.

"Я боюся цієї людини. Його дружина - психіатр. Вони користувалися великою довірою, і вони нею зловживали... Він сказав мені в Україні:" Я і твій батько зробимо все для того, щоб тебе закрити", - розповів Бабіш-молодший.

У той же час, інших підтверджень перебування Андрея Бабіша-молодшого в Криму, крім його заяви журналістам, немає.

На тлі інформації, що з'явилася в ЗМІ, противники чеського прем'єра закликають ініціювати вотум недовіри до чеського уряду.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий європейський політик потрапив в базу "Миротворця" через Крим.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ