RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Серед підлітків набирає популярність небезпечний вогняний флешмоб: учасники діляться в мережі відео

У США і Великій Британії набирає популярності небезпечний флешмоб Fire Challenge під час якого, підлітки обливають себе горючими речовинами і підпалюють.

Про це повідомляє газета Daily Star.

Вперше Fire Challenge став популярний в 2014 році, потім хвиля інтересу до нього спала. І ось в 2018 році, лікарі фіксують різке збільшення числа постраждалих від нього. Дівчата і молоді люди потрапляють з глибокими опіками і місяцями заліковують рани. Часто в цьому Челленджі беруть участь і діти, підбадьорювані батьками. Одну з таких матерів заарештували в США за те, що вона допомогла своєму сину-підлітку підпалити себе для зйомок відео.

За словами медиків, ролики, де підлітки обливаються різними горючими речовинами і підпалюють себе, викладаються в Мережу "заради сміху і лайків".

В Уельсі (Велика Британія) все більше і більше випадків, коли підлітків привозять з моторошними опіками. В основному страждає спина і живіт, іноді груди і пах. Рада з охорони здоров'я Уельсу випустив попередження для батьків і самих підлітків, пояснюючи усі наслідки цієї сумнівної "розваги".

Як розповів пластичний хірург місцевої лікарні Morriston Hospital Джеремі Ярроу, на молодих людей тиснуть їх однолітки, заради отримання більшого числа передплатників і збільшення аудиторії своїх блогів.

Він уточнив, що у його пацієнтів, які стали жертвами цього челенджу, лікування проходить по-різному. І наслідки можуть бути дуже різними. Життя деяких постраждалих висить на волосині, інші, якщо виживають, залишаються зі шрамами на все життя.

Одна з найстрашніших історій трапилася з 12-річною дівчинкою з Детройта (штат Мічиган, США). Вона отримала опіки 49% шкіри. Тімія Ландерс була в своєму будинку разом двома подругами. Мама дівчинки залишила їх всього на кілька хвилин. Вона прибігла на крики дівчаток, коли на Тімії вже горів одяг.

Батько дитини тут же схопив її і поніс у ванну, а мати намагалася зняти з дівчинки палаючий одяг. В результаті дитина була доставлена в реанімацію. Її підключили до системи штучної вентиляції легенів. У Тімії повністю згоріли волосся на голові, обгоріли руки, ноги, живіт, спина, обличчя і голова.

Подружки розповіли, що до пожежі, вони подивилися на Youtube ролик з Fire Challenge, і Тімія захотіла повторити, але вибрала не рідина, а спиртової легкозаймистий аерозоль, який в результаті вибухнув у неї в руках.

Мати Тімії впевнена, що винні в події соціальні мережі і вимагає, щоб всі подібні ролики видалили з Youtube, тому що діти бачать їх і намагаються повторити.

Як повідомляв "Апостроф", збірна України підтримала патріотичний челлендж # ЧітайРідною.