RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

​Дипломат Путіна виступив з дивною промовою в ООН

На Радбезі ООН, який скликала РФ, російський дипломат заявив про порушення суверенітету Росії і звинуватив Україну в підриві міжнародної безпеки.

Про це повідомляє спільнота "Протести в світі" в Telegram-каналі.

"Коротко виступ Росії: МАЙДАН, МАЙДАН, радикали, ХОТІЛИ ПІДІРВАТИ КЕРЧЕНСЬКИЙ МІСТ, МАЙДАН, ПОРОШЕНКО СОРОМНО ЙТИ НА ВИБОРИ. Нічого по темі вчорашньої агресії і жодного факту, який би підтверджував, що українські кораблі щось порушили. Поки незрозуміло навіщо Росія скликала Радбез ООН. Прямо зараз її представник 10 хвилин розповідав про Майдан, який пройшов 4 роки тому ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Росія заявила про порушення свого суверенітету і звинуватила Україну в підриві міжнародної безпеки.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", США, Великобританія, Нідерланди, Польща, Швеція виступили проти обговорення в Раді безпеки ООН "порушення кордонів РФ" в Чорному і Азовському морях.

"Ми виступаємо єдиним фронтом проти спроби Росії обговорити недавню ескалацію в Керченській протоці з ініціативи Росії по темі" Порушення кордону РФ "порядку денного. Ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів", - сказала постійний представник США при ООН Ніки Хейлі .

Згідно з голосуванням за затвердження відповідної порядку денного засідання тільки 4 члени Радбезу проголосували "за", таким чином це питання було знято з обговорення.

Як повідомляв "Апостроф", вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила про 24 українських моряків, затриманих російськими спецслужбами.