RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Провокація не вдалася: США звинуватили війська Путіна і Асада в інсценуванні хіматаки в Сирії

Росія і Сирія інсценували хімічну атаку в Алеппо, в здійсненні якої вони брехливо звинуватили своїх опонентів.

Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.

За даними Вашингтона, війська Москви і сирійського президента Башара Асада, судячи з усього, застосували сльозогінний газ, який викликав у місцевих жителів симптоми, схожі з ознаками отруєння при хімічній атаці.

Держдепартамент звинуватив Росію і Сирію в спробі "підірвати довіру до припинення вогню в Ідлібі", яке було досягнуто у вересні в результаті російсько-турецької угоди.

Згідно із заявою, американська влада запідозрила росіян і сирійців, які контролюють район події, в спробі сфабрикувати докази провини опозиції до прибуття фахівців Організації по забороні хімічної зброї. У зв'язку з цим Держдепартамент закликав Росію і Сирію не втручатися в сектор передбачуваної атаки і забезпечити безпеку міжнародних інспекторів, які допоможуть виявити винних.

У Міноборони Росії, проте, як і раніше наполягають на версії про те, що повстанці планували застосувати в Алеппо бойові отруйні речовини.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ подавали неправдиву інформацію про кількість загиблих в результаті обстрілу сирійського Алеппо снарядами з нібито хлором, в якому про-Асадовські медіа звинуватили місцевих повстанців.