RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​На вухах все місто: в Москві на очах у всіх з галереї винесли картину з Кримом, подробиці

Увечері 27 січня із Третьяковської галереї пропала картина Архипа Куїнджі "Ай-Петрі. Крим".

Про це повідомляє "Медуза".

Згідно з даними, спочатку про це повідомили в соціальних мережах; трохи пізніше зникнення картини підтвердили в міністерстві культури. МВС офіційно підтвердило, що веде розшук викрадача.

Судячи з усього, невідомий забрав картину під час роботи виставки - коли в залі знаходилися і інші відвідувачі. Перше повідомлення про зникнення полотна було розміщено в анонімному телеграм-каналі "Музейний сноб" о 18.48.

Автор каналу розповів, що картину Куїнджі "прямо при нас вкрав мужик". Трохи пізніше в тому ж каналі з'явилося більш докладний опис передбачуваної крадіжки: "просто одягнений" чоловік "бадьорим кроком підійшов до картини і зняв [її] зі стіни. Ми і інші відвідувачі, які дивилися як раз на картину, навіть зрозуміти нічого не змогли. Криків немає - може, працівник змінює картину? А злодій спокійно заходить за колону, виймає картину з рамки і йде".

Після цього, за словами автора каналу, на те, що сталося звернула увагу доглядачка музею; через кілька хвилин в залі з'явилася охорона.

За інформацією Mash, в справі про крадіжку з Третьяковки "засвітилася" машина: білий Мерседес GL на литих дисках.

"Її шукають прямо зараз по місту, куди погнали злодії на низькому флексі - все ще незрозуміло. На вухах ВСІ", - йдеться в повідомленні.

Також з'явилися прикмети чоловіка, який виніс картину з галереї. Йому на вигляд 23-25 років, слов'янської зовнішності, очі карі, волосся русяве, високе чоло, гострі вилиці. Був одягнений в сині джинси і темно-синю водолазку. Особлива прикмета: непропорційно велика голова.

"Поліцію в Третьяковку викликано інспектора позавідомчої охорони Росгвардії. Саме це управління охороняє музей. Але до моменту прибуття силовиків хитрий хлопець вже змішався з натовпом і втік. Зараз слідчі намагаються пов'язати - яким чином охорона і співробітники прогледіли таку нахабну крадіжку", - пише Mash.

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року в Нідерландах за підозрою в крадіжці картини Ренуара з віденського аукціонного дому Dorotheum був затриманий 59-річний громадянин України.