RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​У Росії заговорили про можливу війну з Японією: генерал озвучив сценарій

Доктор військових наук, генерал-полковник (РФ) Анатолій Зайцев спрогнозував наслідки можливої війни Росії і Японії. На його думку, в цьому випадку США миттєво розмістять на Курилах свої бази.

Про це експерт написав в російському виданні "Військово-промисловий кур'єр".

За словами експерта, японська влада не відмовилися від експансіоністських амбіцій і "плану Велика Японія до Уралу". Також він порівняв сили і засоби двох країн на Далекому Сході і вважав, що перевага на стороні Токіо.

Так, він зазначив, що у Росії є 25 підводних човнів, 10 бойових кораблів океанської морської зони і 32 прибережної. Японія володіє 66 кораблями, в тому числі п'ятьма есмінцями-вертольотоносців з суцільною польотної палубою і ангаром для літаків типу F-35B, а також 18 підводними човнами, третина з яких є новими, сім'ю ракетними, вісьмома десантними і 25 мінно-тральні катерами, п'ятьма морськими танкерами, двома корабля управління, двома пошуково-рятувальними судами, одним мінним загороджувачем, трьома БДК і двома малими десантними кораблями, близько 180 літаками і 140 вертольотами.

На думку Зайцева, користуючись військовою перевагою, Токіо може завдати раптового удару по Сахаліну і Південних Курил. При цьому Вашингтон займе нейтральну позицію, намагаючись проте переконати Москву не застосовувати ядерну зброю. Китай залишиться в стороні, але, ймовірно, наполягаючи на свої територіальні претензії до РФ.

В кінцевому підсумку, вважає експерт, Японія врахує інтереси США, і "вже наступного дня" на Курильських островах розташуються американські військові бази.

Як повідомляв "Апостроф", для України можливий договір між Росією і Японією по Курильських островах є важливим, оскільки додасть Кремлю міжнародної ваги і стане додатковим козирем у переговорах із Заходом.