RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Путіна заговорили про неадекватність Лукашенка: що готує Москва

У Москві заговорили про неадекватність президента Білорусі Олександра Лукашенка, особливо після ініціативи включення США до Мінського процесу.

Про це повідомляє "НЕЗИГАРЬ" в Telegram-каналі, посилаючись на джерело в уряді РФ.

Повідомляється, що в Москві глибоко розчаровані заявами Лукашенка і його випадами на адресу Росії.

"Москва не була здивована заявами керівника Білорусі. Лукашенко продовжує балансувати на конфліктах. Ситуація у нього критична - економіка падає, проблеми ростуть. Він намагається продатися Пекіну і Вашингтону, але продати він може тільки антиросійську позицію", - йдеться в повідомленні.

Президент Білорусі вже не приховувано хотів би зберегти династичну модель, "створивши паразитарну систему, в якій Сім'я повністю приватизувала державу". Для цього йому потрібні ресурси, які він хотів би отримати від Росії і політичні гарантії, які він різновекторно шукає в Пекіні, Брюсселі і у Вашингтоні.

Згідно з повідомленням, Москва не давала Лукашенко ніяких гарантій і схвалень його нового президентського терміну. Більш того, в Кремлі посилилися підозри, що Лукашенко "буде тільки збільшувати проблеми Росії через свою неадекватність реаліям. Багатьох дуже здивувала ініціатива Лукашенко про включення США в Мінський процес".

На думку експертів, негативна оцінка Мінськом ЄврАзЕСу підтверджує намір Білорусі залишатися "кримінальною ямою" для виведення фінансових коштів із Росії і фінансовим центром для кримінальних фінансових операцій і наркотрафіку.

"Москва навряд чи готова миритися з білорускою кримінальною ямою, яку кришує сім'я президента з Мінська", - повідомило джерело.

Сам Лукашенко, мабуть, високо оцінює ризики. На своїй прес-конференції він не наважився озвучити жодну свою реальну ініціативу, крім обіцянок якоїсь конституційної реформи і жартів очолити союзну державу.

"На тлі мінських ініціатив, Кремль нібито зробив замовлення Мінченко підготувати аналітику. Кажуть, що Мінченко провів зустрічі з білоруськими колишніми і діючими високопоставленими політиками, депутатами і деякими опозиціонерами. Зустрічався з двома колишніми прем'єр-міністрами", - повідомило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", президент Білорусі Олександр Лукашенко розсмішив журналістів жартом про включення Росії до складу його країни, розмірковуючи про союз з РФ