RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

NASA відправить астронавтів тиждень жити на Місяці: названі дати експедицій

Чергова висадка американських астронавтів на Місяць повинна відбутися в 2028 році. Очікується, що американські астронавти будуть перебувати на супутнику Землі протягом тижня.

Про це йдеться в проекті бюджету американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA).

"Ми вирушимо на місяць в наступному десятилітті з інноваційними технологіями, щоб дослідити більше місячної поверхні, ніж будь-коли раніше. Відправившись на місяць цього разу, ми там залишимося і скористаємося нашими знаннями про Місяць для наступного великого кроку - відправки астронавтів на Марс", - виступив із заявою Керівник NASA Джим Брайденстайн.

На орбіту американців доставлять пілотовані апарати приватних компаній SpaceX і Boeing.

В даний момент у NASA працюють над виведенням на орбіту Місяця станції Gateway, яка повинна стати базою для майбутніх польотів астронавтів на поверхню супутника Землі. Її будівництво має розпочатися в 2022 році.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 8 березня американський космічний корабель багаторазового використання Crew Dragon компанії SpaceX відстикувався від Міжнародної космічної станції.