RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Новий президент Казахстану прогнувся перед Назарбаєвим

Касим-Жомарт Токаєв, який вступив на посаду президента Казахстану після відставки Нурсултана Назарбаєва заявив, що столиця країни Астана повинна носити ім'я першого правителя.

Про це пише "Медуза".

Токаєв також переконаний, що ім'ям Назарбаєва необхідно назвати центральні вулиці всіх обласних центрів в Казахстані.

У столиці країни Токаєв запропонував поставити монумент на честь Назарбаєва. Крім того, він рекомендував удостоїти свого попередника звання "Народний герой" і статусу почесного сенатора.

19 березня Нурсултан Назарбаєв, який беззмінно очолював Казахстан з 1990 року, оголосив про свою відставку. Він запропонував призначити новим президентом спікера Сенату Токаєва, який буде очолювати країну до наступних виборів в квітні 2020 року. Токаєв офіційно вступив на посаду 20 березня.

Сам Назарбаєв, незважаючи на складення повноважень, збереже за собою титул "лідера нації", очолить Раду безпеки Казахстану, буде членом Конституційної ради і залишиться на чолі правлячої партії "Нур Отан".

Детально про причини відставки 78-річного Нурсултана Назарбаєва читайте в матеріалі "Апострофа": Може померти: чому пішов Назарбаєв і в чому вигода Путіна.