RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, чого вимагав Трамп на "ядерній" зустрічі з Кім Чен Ином

Президент США Дональд Трамп на зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином в Ханої запропонував передати ядерну зброю і паливо для бомб.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Відзначається, що лист з цією пропозицією американський президент передав Кім Чен Ину на другий день саміту, 28 лютого, в готелі "Метрополь" в Ханої.

"Документ мав дати північнокорейцям чітке і коротке визначення того, що Сполучені Штати мали на увазі під "остаточною, повною денуклеаризацією, що надається перевірці", - розповіло джерело агентсва.

Автором концепції денуклеаризації КНДР є радник з національної безпеки Білого дому Джон Болтон, який неодноразово виступав з подібними пропозиціями і завжди отримував жорстку відмову з апеляцією до долі лівійського лідера Муаммара Каддафі, який прийняв аналогічну пропозицію.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі між лідерами США і КНДР планувалося підписання декларації, але домовленостей по денуклеаризації Північної Кореї досягти не вдалося.

Після саміту в Ханої північнокорейська сторона звинуватила США в "гангстерських" вимогах. Влада КНДР заявила, що розглядає можливість припинення переговорів з питання денуклеаризації і планують переглянути свою добровільну відмову від ракетних і ядерних випробувань.

Як повідомляв "Апостроф", в березні стало відомо, що КНДР готується до нового запуску ракети в найближчому майбутньому. Раніше КНДР вже публікувала фото запуску балістичної ракети.