RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про військовий переворот в країні, де були помічені найманці Путіна: фото і відео

11 квітня командування армії Судану прийняло рішення відсторонити президента Омара аль-Башира і його оточення від управління.

Про це повідомляють місцеві телеканали.

У повідомленнях сказано, що військовослужбовці після прийнятого рішення увійшли в будівлю державної телерадіокомпанії в одному з найбільших міст Судану - Омдурмані.

Найближчим часом командування готується зробити заяву для громадськості, пояснивши мотив своїх вчинків.

Армія взяла під контроль президентський палац, радіо і телебачення. 75-річний президент країни Омар аль-Башир подав у відставку і взятий під домашній арешт. Він керував країною 30 років, а прийшов до влади також шляхом військового перевороту.

Можливо, військова рада буде очолювати Судан протягом одного року.

Військові оточили і закрили аеропорт в столиці Судану, а також заарештували деяких топ-чиновників. Зокрема, це колишній міністр оборони і губернатор однієї з великих провінцій.

За даними джерел суданських телеканалів, військові також помістили під варту охорону нинішнього президента і екс-віце-президента держави.

Також відомо, що на вулицях столиці посилили заходи безпеки і розмістили додаткові підрозділи армії. Місцеві радіостанції і телеканали транслюють військові марші.

Як повідомляв "Апостроф", в Судані під час придушення антиурядових протестів помітили найманців з неофіційних російських приватних військових компаній.