RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Лукашенко зробив тривожну для України заяву про війну

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що "не дай бог щось трапиться", громадяни його країни будуть разом з росіянами в одних окопах.

Про це він сказав під час суботника 20 квітня в зв'язку з реакцією ряду політиків в РФ на слова про білоруський суверенітет.

Лукашенко заявив, що той, хто посміє знищити Білорусь, будь то президент або уряд, будуть прокляті білоруським народом, а хто посміє зробити це силою - отримає потужний відсіч.

"Даремно страждають деякі політики, особливо в Росії. Я отримав всю цю інформацію: ах, це проти Росії. Фрази ці були спрямовані проти тих, хто спробує це зробити. Це по-перше. По-друге, наскільки я розумію, щиро кажу, Росія - це, можна сказати, оплот і нашого суверенітету. Не дай бог щось трапиться, я до сих пір вважаю, що ми з Росією будемо в окопах разом. Тому не треба страждати деяким в Росії політикам і брати на себе ось ці фрази, як ніби вони адресовані Росії", - підкреслив Лукашенко.

Раніше Лукашенко розпорядився провести дострокові парламентські вибори в країні, які спочатку було заплановано на 2020 рік.

Читайте також на "Апострофі" матеріал - Мир, дружба, жвачка: як Лукашенко може розіграти карту виборів в Україні проти Путіна.