RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росіянина оштрафували за казкового Путіна: у чому суть

Жителя Новгородської області (РФ) Юрія Картижева оштрафували за статтею про неповагу до влади за пост ВКонтакте пост зі словами "Путін - казковий *******".

Про це повідомляє видання "Медуза".

Суддя Чудовского районного суду Новгородської області Ігор Іванов оштрафував чоловіка на 30 тисяч. Його визнали винним за статтею КоАП про неповагу до влади.

Картижев виклав запис суду, на якій чутно, як суддя Іванов зачитує суть правопорушення: "31 березня 2019 року о 18:45 Картижев ... розмістив в мережі Інтернет в соціальній мережі ВКонтакте дві записки з фрагментами тексту" Путін - казковий (матюк) "і графічним зображенням президента Росії [Володимира] Путіна".

На думку глави міжнародної правозахисної групи "Агора" Павла Чикова, справа Картижева може бути першим випадком застосування закону про неповагу до влади.

Як повідомляв "Апостроф", в російському місті Томськ пенсіонерку Римму Круць оштрафували на 5 тисяч рублів за порушення правил проведення публічного заходу. Порушення полягало в тому, що літня жінка брала участь в записі 40-секундного відеозвернення до президента РФ Володимира Путіна.