RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Топ-чиновник в Європі пішов у відставку через скандальні кадри з "багатою росіянкою": відео

Чинний віце-канцлер Австрії, лідер ультраправої Австрійської партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе опинився в центрі скандалу, який може серйозно похитнути позиції уряду і стати серйозним аргументом у кампанії до виборів Європарламенту.

Про це йдеться у матеріалі німецьких видань Süddeutsche Zeitung і Spiegel, які оприлюднили таємні відеозаписи зустрічі Штрахе з "багатою росіянкою" на Ібіці в 2017 році.

Відеозаписи були зроблені на віллі на острові Ібіца в липні 2017 року. На них присутній лідер Австрійської партії свободи (FPÖ) Гайнц-Крістіан Штрахе, його соратник, а нині глава FPÖ у парламенті Йоганн Гуденус. Його дружина, невідомий чоловік і жінка, яка говорить головним чином російською і англійською.

Жінку представили австрійським політиками як Альону Макарову, племінницю олігарха з оточення президента Путіна, яка нібито хотіла інвестувати кілька сотень мільйонів євро невідомого походження в Австрію. При цьому, як з’ясувалося, вілла була переповнена прихованими камерами, а сама росіянка виявилася "приманкою", підставною особою, щоб вивести на чисту воду Штрахе.

На відео жінка і її компаньйон обіцяли викупити 50% впливової віденської газети Kronen-Zeitung з метою провадити в ній лінію FPÖ, в обмін же розраховували на "розуміння" партії.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії скандал через втечу в Європу "космічного" топ-менеджера.