RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Найбільші країни світу домовилися боротися з забрудненням океану

На зустрічі в Японії міністри енергетики і навколишнього середовища країн "Великої двадцятки" висловили готовність погодити договір про скорочення скидання пластикових відходів в моря і океани.

Про це заявив міністр навколишнього середовища Японії Йошіакі Харада, передає AFP.

"Згідно з очікуваною угодою, члени G20 зобов'язуються докласти зусиль для скорочення кількості пластикових відходів, які забруднюють океани, і регулярно повідомляти про свій прогрес", - йдеться в повідомленні.

За словами Харади, Японія в суботу "запропонувала працездатний механізм" щодо боротьби зі скиданням пластикових відходів у море, за участю країн, що розвиваються і менш розвинених.

Очікується, що пропозиція стане основою для світової кампанії зі зниження забруднення океану пластиком і буде включена до спільного комюніке G20 пізніше в неділю.

Як зазначив Хіроакі Одачі з японського Грінпісу, ця угода може стати "першим кроком до вирішення проблеми" пластикового забруднення. "Але з огляду на критичну ситуацію забруднення океану пластмасами, необхідно терміново розробити юридично обов'язкові плани дій з чіткими термінами та цілями", - додав він.

Як відомо, забруднення пластмасами стає все більш серйозною міжнародною проблемою, особливо після того, як Китай і деякі інші країни заборонили імпорт пластикових відходів з-за кордону. Після цієї заборони багато держав, включаючи Японію, гостро відчули накопичення у себе пластикових відходів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в селі Збаржівка Вінницької області під час транспортування в річку Рось перекинулася вантажівка з хімічними препаратами, внаслідок чого загинула риба і всі мешканці водойм.